Podologia pediàtrica

Podologia Pediàtrica a Barcelona
Els peus poden iniciar els problemes en el ventre de la mare, ja que en aquest espai poden adoptar postures incorrectes i néixer amb elles. En aquests casos han de ser observats des dels primers dies de la nostra vida, per a poder actuar immediatament de ser precís.

En la primera etapa és aconsellable que el nen gategi portant sol mitjons, el calçat se li aplicarà tan sols quan iniciï els primers passos. No s'ha de forçar la deambulació, per la qual cosa es desaconsella la utilització de caminadors o la subjecció pels braços.

Els nens aprenen a caminar per ells mateixos aproximadament entre els 9 i els 12 mesos de vida. Aquest és el moment de calçar-los amb el seu primer calçat, que ha de ser flexible, elàstic i a la seva mesura. Ha de descartar-se l'abotinat i de sola rígida, ja que la seva funció és protegir el peu.

Si s'observa alguna alteració biomecànica, és necessari d'actuar ràpidament mitjançant un suport (plantilla) o fèrula, perquè si no els ossos, lligaments, músculs, tendons i la resta de parts toves s'adaptaran a aquesta forma i, com més temps passi, més temps haurà de transcórrer per a retornar-li al peu la seva estabilitat, equilibri i readaptació.

La petjada plantar és la dada menys rellevant en les revisions infantils, ja que un percentatge molt elevat de nens té el peu aplanat a causa del greix existent en la planta, que no es reabsorbeix totalment fins als 3 anys aproximadament. És per això que la petjada per si sola, no és un paràmetre suficient de valoració en les alteracions dels peus, en canvi, si ho és la seva alineació amb la cama i la forma del turmell.

S'ha d'analitzar cada cas i aplicar la correcció que sigui oportuna. La missió del suport és equilibrar el peu per a obtenir un desenvolupament harmònic de totes les seves estructures, amb això, no sols s'incideix sobre el peu, perquè si aquests estan equilibrats els seus efectes repercutiran en genolls, malucs i columna.

UBICACIÓ i CONTACTE

C/ València 459, Entresol 3ª, Barcelona

Phone

93 488 34 32

Centre de Podologia a Barcelona
© 2002 - 2024 Orto's integral.

Política de privacitat